Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавки XADO за дизелов двигател?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавки XADO за дизелов двигател?

Някой пробвал ли е, има ли ефект (подкрепен от факти)? И по специално - "ЕДНА СТЪПКА МАКСИМУМ". На теория го дават да вдига компресията.

Онзи ден при -16c запалих доста трудно. Подгрявах 5 пъти по една минута и въртях по 10-15 секунди без успех, накрая ми писна и реших да въртя над 30 сек. - резултата:

https://www.youtube.com/watch?v=IKv26UKoHxA

Не знам за добавката, обаче всяко въртене повече от 5 секунди съсипва акумулатора и стартера.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Ако ти бяга компресията никоя добавка няма да те спаси. А така като гледам тоя мъчен старт точно на такова прилича. Дори без подгревни свещи не би трябвало да тресе и да кашля толкова.
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
      GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Ако, има желе във филтъра, докато избута така ще е.

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

По-добре "Ресурс". Заради темата за сутрешното подгряване на моята сложих един превантивно. Минах около 500 км и трябва да си призная, че наистина работи. Държи около 50 000 км, независимо от смените на маслото.
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Тва с 2-3-4-5 пъти подгряване е пълна глупост...Даваш на контакт,изгасва реотанчето,и чакаш още няколко секунди-може и 10,и въртиш тогава.Тва с връщането на ключа,и пак подгряване не правиш нищо,само мое да прее.еш реле,или подгревна свещ.

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
              Тва с 2-3-4-5 пъти подгряване е пълна глупост...Даваш на контакт,изгасва реотанчето,и чакаш още няколко секунди-може и 10,и въртиш тогава.Тва с връщането на ключа,и пак подгряване не правиш нищо,само мое да прее.еш реле,или подгревна свещ.
              Абсолютно вярно !
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Примерно
                http://www.fiatforum.bg/showthread.p...55#post1353755
                Според неговите думи,колата вече пали и в студа
                Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщение
                  Някой пробвал ли е, има ли ефект (подкрепен от факти)? И по специално - "ЕДНА СТЪПКА МАКСИМУМ". На теория го дават да вдига компресията.

Онзи ден при -16c запалих доста трудно. Подгрявах 5 пъти по една минута и въртях по 10-15 секунди без успех, накрая ми писна и реших да въртя над 30 сек. - резултата:

https://www.youtube.com/watch?v=IKv26UKoHxA
                  Нищо не помага при скапана нафта. И двигател на незнайни километри

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
                    Не съм правил подобно нещо. Погрявам 1 минута и въртя по 10 секунди. Тоя процес го повторих 5 пъти докато запали.

Comment

Аз примерно ползвам винаги нафтата заедно с добавки. В момента ползвам тези :
                      Просто 99% не им харесва да дават пари за добавки ! Колкото и да се пънът някой те помагат наистина....
                      Attached Files
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                        Аз примерно ползвам винаги нафтата заедно с добавки. В момента ползвам тези :
                        Просто 99% не им харесва да дават пари за добавки ! Колкото и да се пънът някой те помагат наистина....
                        Нямам против да давам за добавки, които са се доказали с ефективната си работа. XADO по принцип имат огромен марктениг на напоследък, но не видях резултати подкрепени от факти.

Comment

Купуваш и виждаш фактите има или ги няма....Независимо,че не е по темата но е за XADO преди 2 години някъде сипах добавката за хидравликата EX120 и волана няма вече и най малка вибрация и се върти като в масло. Преди имаше едно сковаване на волана от време на време.
                          Last edited by Alfa User; d.m.y г., 19:26.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                          sigpic

Comment

Аз ли съм единствения късметлия който нито на HDI-то нито на JTD-то не слагам добавки и никога не съм имал ядове с паленето при минусовиьтемператури?

Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                              Аз ли съм единствения късметлия който нито на HDI-то нито на JTD-то не слагам добавки и никога не съм имал ядове с паленето при минусовиьтемператури?

Станахме двама.

Comment

Working...
                              X